No niin, nyt on piirretty nukkekoti edestä ja takaa ja seisoopa olohuoneessa puoliksi koottu pahvinen prototyyppikin. Auttoi kummasti hahmottamaan mittoja ja mahdollisuuksia. Lisäksi piti harrastaa teollisuusvakoilua ja käydä katsomassa Sinooperissa valmista nukkekotia. Lähinnä ongelmana oli katto ja se, miten siitä saa järkevästi avattavan.

Tämän hetkinen suunnitelma on tehdä iso nukkekoti. Kolme kerrosta plus ullakko, lisäksi leveyttä sen verran, että joka kerrokseen saa kolme huonetta. Vielä ei ole tarinaa päässä, jonka pohjalta voisi alkaa taloa sisustella, mutta joka tapauksessa haluan tehdä "vanhanaikaisen" talon tästä ensimmäisestä projektistani. Pitkään kävin pohdintaa mielessäni, olisiko ollut kiva tehdä vaikkapa Pepin Huvikumpu, mutta olkoon se sitten seuraava projekti, jos sitten vielä siltä tuntuu.

Balsaa olen ostanut, mutta se vaikuttaa kyllä kovin heppoiselta materiaalilta. Haaveena oli, että nukkiksesta tulisi myös leikittävä, mutta toisaalta haluan varmasti tehdä sinne niin kaunista ja pientä tilpehöörikamaa, että joka tapauksessa se on siivottava ennen leikkejä lapsiystävälliseksi. Joten teen vain kaunista ja epäkäytännöllistä, tehdään tai ostetaan sitten leikittävät kalusteet erikseen.

Nyt etenemisen tiellä on enää tosiaan vanerien hankinta ja sahaus. Huonekaluihin tarvitsen lisäksi balsaa vahvempaa ja paksumpaa puuta sekä jonkinmoisia sahaustyökaluja.

Ensimmäinen huonekaluprojektini tulee olemaan piano, löysin hyvän ohjeen englanninkielisestä kirjasta (Make and Furnish Your Own Miniature Rooms).