Hallahovissa käy kuumeinen hyörinä ja pyörinä, sillä siellä valmistaudutaan joulukuun torimyyntiin. Siellä linnan mailta saadut antimet voidaan myydä ja hankkia niistä ansaituilla rahoilla talven varalle kaikkein tärkeimpiä aineksia. Hallahovin väki myy osan omenasadostaan ja kasvitarhasta nostetuista perunoista ja sipuleista. Kananmunia myydään myös. Viljaakin on joskus riittänyt myytäväksi säkeittäin. Markkinoita varten leivotaan myös jonkin verran leipää, piirakoita ja muita herkkuja. Löytyy linnan väen kojulta kesällä kerätyistä ja kuivatuista koivunoksista tehtyjä vastojakin sekä yrttikimppuja.

988040.jpg

988053.jpg

Oikeasti nuo sipulit tai mitä lienevätkään, ovat muuten korianteria. Aika kauniita, vaikkeivät nyt välttämättä ihan juuri sipuleilta näytäkään. (Ja lisäys: Ylemmässä kuvassa olevan narukorin on tehnyt Hanna, en voi ottaa kunniaa siitä itselleni!)

Otin sitten minäkin käyttöön tuon kuvien signeerauksen. Pitkään sitä olen suunnitellut ja nyt Marian siirtyminen siihen käytäntöön antoi viimeisen sysäyksen. Ja Hollannissa tosiaan Marmodin minilehdessä oli poimittu Hallahovistakin yksi kuva ja linkitetty kyllä asianmukaisesti. Mutta on jotenkin mukavampaa, että kuvassa näkyy sen oikea alkuperä edes jossain muodossa.