HALLAHOVIN ITSETEHDYT JA "TUUNATUT" HUONEKALUT

Piano

Idea tuli kirjasta "Make and Furnish Your Own Miniature Rooms", mutta matkan varrella pianosta tuli aivan omaa designia. Kyseessä on vanhan mallinen piano, joka valmiina taitaa olla spinetti / klavikordi / harpsikordi -soittimien sekoitus.

275045.jpg 275063.jpg

Tässä ohjeen mukaiset pianon osat balsasta ja männystä. Osa osista jäi kyllä sitten käyttämättä, kun tuo koesovitus ei oikein miellyttänyt silmää (koesovituksesta puuttuu vain takimmaiset jalat ja koskettimistona printti, koko "komeus" käsitelty osmo-vahalla sävynä mahonki).

179447.jpg

Valmis piano on hieman erinäköinen. Tuostakin puuttuu vielä pedaalit, ehkä joku päivä saan aikaiseksi lisätä ne. Jalat on veistetty tylsällä puukolla männystä, myös pianon kannen alla on mäntypala antamassa tukevuutta. Muuten piano on koskettimistoa myöten balsaa.

Pianopenkki

Rakennusmateriaalit: 4mm ja 2mm balsa lukuunottamatta jalkoja, jotka ovat EuroMinit, mutta niitä on viilattu miniviilalla hieman erinäköisiksi.

275072.jpg   275083.jpg

275029.jpg 

Kuten pianossakin, valkoinen akryylimaali on tässäkin sävytetty ruskealla, ettei sävy olisi niin häikäisevä. Alla valmis pianon penkki koristemaalauksineen ja istuintyynyineen.

275848.jpg   275856.jpg

Vitriini

Puuvalmiina ostetun vitriinikaapin päätin käsitellä Osmo-vahalla, sävy pähkinäpuu. Lisään vielä kultaiset koristemaalaukset ja liimaan "lasit" ja hyllyt paikalleen. Mahdollisesti vitriini pitää vielä vahauksen jälkeen lakata, ellei kiiltoa tule riittävästi... ei ole kokemusta, mutta kohta on! :)

234837.jpg   275094.jpg