Voiko tästä syntyä kaakeliuuni? Pakko ainakin yrittää. Styroksista sahattu "runko". Mitat näppituntumalla. Pääasia oli, että luukkuun piti mahtua tuollainen patterilla toimiva tuikku, jossa on mukavan läiskyvä valo.

898213.jpg

898209.jpg

Päällystin koko homman ohuella pahvilla, jotta saisin vielä haluttua muotoa kulmiin ym. Maalarinteippi tasoitti saumoja. Aluksi suunnittelin tasoittavani tuon uunin rungon kauttaaltaan kitillä, mutta en malttanut etsiä tasoitetuubia kaappien uumenista, kun se ei heti pompannut esille. Uunin sisuksen maalasin ruskealla ja mustalla. Kruunu ylhäällä on tehty pienestä palasta koristelistaa ja sivuilla on vain balsan palat, näiden päälle on liimattu pitsiä ja koko homma on kovetettu sellaisella Tiimarista ostetulla muotoilutahnalla. Samaa ainetta käytin alareunassa, jossa on vanhaa äitini kätköistä löytynyttä koristenauhaa. Kaakelit olen tehnyt kuvaamalla kirjasta oikean kaakeliuunin ja rajaamalla kuvankäsittelyohjelmalla siitä kolmea erilaista kaakelia. Nämä sitten printtasin ja liimasin kartongille ja leikkelin irti toisistaan. Tuossa kaakeleiden asettelussa kävi pieni moka, tarkoitus oli tehdä eri jako eri riveille. No, sitten seuraavassa uunissa sillä tavalla.

898221.jpg

Lopulta sitten maalia noihin kaakelittomiin kohtiin, jalat Fimosta ja luukut pahvista ja ääriviivatarroista. Lakkasin tuon koko komeuden luukkuja lukuunottamatta. Saranat leikkasin viinipullon kaulan ympärillä olevasta "kuoresta". Luukut siis aukeavat, jotta saan näprättyä tuikkuun valon päälle ja pois.

898236.jpg

898238.jpg

898242.jpg

Vanhojen 1700-1800-lukujen suomalaisten ja ruotsalaisten kaakeliuunien malleja löytyy muuten täältä: Kaakeliuuneja.