Kuopion nukkekotikerho kokoontui tänään toisen kerran, tällä kertaa teimme joulukuusia ja joulukoristeita. Minun piti yrittää kuusta piipunrassista liimaamalla, maalaamalla ja päällystämällä kuusi maisemointihileellä, mutta Petra oli jostain löytänyt hienoja pikkuisia muovikuusia, joista sitten saimme idean rakentaa vähän isompia kuusia. Kuuset oli tehty samalla tavalla pienemmistä osista kuin useimmat mansettikukat, joten purimme ne osiin ja yhdistimme kahden pikkukuusen osat yhdeksi isoksi kuuseksi rautalankaan pujottamalla. Levitimme liimaa oksiin ja sitten oksat saivat maisemointihileestä (tai mitä se pienoismallirakentajien kaikista hienojakoisin nurmiaines nyt onkaan...) uuden ilmeen. Täytyy kyllä sanoa, että tuli aika aidon näköinen kuusi. Suihkutettiin vielä lakan puutteessa liimaa koko komeuden päälle, että kestäisi, mutta aika näyttää. Korkeutta kuusella on varmaan lähes 20 cm, eihän Hallahovissa pientä kuusta voisi ollakaan! :)

294705.jpg

Kerhossa vaihdettiin myös pikkuisia paketteja. Minä lahjoitin eteenpäin leikkuulaudan, veitsen sekä punavalkoruudullista pöytäliinakangasta ja sain Hannalta tällaisen kaapin sekä pienen nyöristä tehdyn korin lisäyllätyksenä:

294711.jpg

Eikä siinä vielä kaikki. :) Nyt olen vihdoin saanut korjattua sen metallisen keinutuolin, jonka toinen käsinoja puuttui. Se onnistui ihan kätevästi Fimosta, hioin vielä tuota käsinojaa paremmaksi paistamisen jälkeen. Keinutuoli tulee Hallahovin lastenkammariin. Maalasin sen Revellin kultamaalilla, mutta nyt se odottaa vielä lastenkammarin värimaailman selkiytymistä ja sopivan kankaan löytymistä istuimen verhoiluun.

294722.jpg

 

Ja täältä löydät Marian lahjoittaman joulukalenterin avatut luukut!